Οι ευρυαγγείες είναι οι μικρές κόκκινες και μπλε φλέβες που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίες, αν και συνήθως αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα, μπορεί να προκαλούν και συμπτώματα όπως κάψιμο, τσούξιμο, αίσθημα βάρους, φαγούρα ή να δημιουργούν εύκολες εκχυμώσεις (μελανιές).

Αν και η βάση της θεραπείας τους εξακολουθεί να είναι η σκληροθεραπεία, η πρωτοποριακή μέθοδος της θερμοπηξίας αποτελεί μία αξιόπιστη και αποτελεσματική θεραπεία, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μικρών, διάσπαρτων ευρυαγγειών ή κυρίως σε
περιπτώσεις ευρυαγγειών σε άλλες περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο, το στήθος ή η κοιλιά.

Τί είναι η θερμοπηξία;

Η μέθοδος της θερμοπηξίας με το σύστημα TC3000 αναπτύχθηκε από κορυφαίους φλεβολόγους στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία ειδικά για τη θεραπεία των ευρυαγγειών.

Μετά από μακροχρόνια κλινική εμπειρία με εντυπωσιακά αποτελέσματα από την Ευρώπη, το σύστημα θερμοπηξίας TC3000 / Veinwave εγκρίθηκε και στις ΗΠΑ από τον FDA ως μια ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, της ροδόχρου νόσου και των κόκκινων κηλίδων και έτσι σήμερα η θερμοπηξία με το σύστημα TC3000 αποτελεί βασικό όπλο των αγγειολόγων – φλεβολόγων σε όλο τον κόσμο για την θεραπεία των ευρυαγγειών.

Πώς πραγματοπείται η θερμοπηξία;

Το σύστημα θερμοπηξίας TC3000 παράγει κύματα υψηλής συχνότητας (4 ΜΗz) και μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας (διαμέτρου 0,075-0,15mm) αποδίδει με παλμικό τρόπο θερμική ενέργεια, που προξενεί εστιασμένη βλάβη του τοιχώματος της ευρυαγγείας (θερμοπηξία), διακόπτοντας την ροή του αίματος στο αγγείο. Με αυτό τον τρόπο η παθολογική φλέβα "σβήνει" χωρίς κανένα κίνδυνο βλάβης για την επιδερμίδα ή τους παρακείμενους ιστούς.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές άμεσα, με μόνη επίπτωση την εμφάνιση στο σημείο της θεραπείας αρχικά μικρών κόκκινων βλατίδων για περίπου 48 ώρες, που δίνουν τη θέση τους σε μικρά ίχνη σαν «γρατζουνιά γάτας» που παραμένουν ορατά για μερικές ημέρες μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την οριστική τους εξαφάνιση.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της θερμοπηξίας;

Η θερμοπηξία με σύστημα TC3000 άλλαξε θεαματικά τον τρόπο θεραπείας των ευρυαγγειών, των κόκκινων κηλίδων και της ροδόχρου νόσου, καθώς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε κάθε περιοχή του σώματος και σε κάθε τύπο δέρματος
  • Καθιστά εφικτή τη θεραπεία ευρυαγγειών ακόμα και με πολύ μικρή διάμετρο (από 0.1- 0.9mm)
  • Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε εποχή του χρόνου
  • Δεν απαιτεί ελαστική περίδεση και προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία
  • Έχει άμεσα αποτελέσματα (σε 1 ή 2 συνεδρίες ανάλογα με την περιοχή και το είδος της φλέβας)
  • Δεν ενέχει κίνδυνο πρόκλησης αλλεργιών (εκτός από περιπτώσεις σε αλλεργία στο nickel) ή βλάβης (αποχρωματισμών, εγκαύματος ή νέκρωσης)
  • Δεν προξενεί πόνο και είναι εύκολα ανεκτή από τους ασθενείς
  • Είναι η πιο απλή και σύντομη θεραπεία καθώς σε 15-20 λεπτά μπορεί να θεραπεύσει ευρυαγγείες μήκους 80-100 εκατοστών

 

Παρά τα παραπάνω πλεονεκτήματα, σε περιπτώσεις μεγαλύτερων φλεβών (>1mm) ή δικτύου περισσότερων φλεβών με παρουσία και γαλαζοπράσινων δικτυωτών φλεβών, η σκληροθεραπεία αποτελεί τη βάση της θεραπείας και η θερμοπηξία χρησιμοποιείται συμπληρωματικά για την τελειοποίηση του αποτελέσματος.